Orientering vedrørende emhætter tilsluttet eksisterende hul i facadevægge

Emhætter der tilsluttes til eksisterende aftækshul i facadevægge skal kommunalt godkendes.

 

Det er ikke er nok for andelshaverne at søge bestyrelsen om tilladelse.

 

I medfør af byggeloves §2 skal der fremsendes ansøgning om forandringer i bebyggelse som er væsentlige i forhold til  bestemmelser i loven  eller de i medfør af loven udfærdigede bestemmelser.

Dette har mindst været gældende  allerede ved det første bygningsreglement  fra 1977 der afløste Københavns Bygelov.

 

Etablering af mekanisk aftræk gennem ydervæg er en væsentlig ændring og kræver således tilladelse, og der skal fremsendes en ansøgning

 

Som udgangspunkt giver kommunen ikke tilladelse til at etablere afkast fra mekanisk ventilation gennem ydervæg hverken mod gade eller gård, da det vurderes at kunne være til gene for andre beboelseslejemål eller  for personer der opholder sig på ejendommens friareal eller på gaden.

 

I enkelte tilfælde kan der muligvis gives tilladelse til afkast gennem  gårdfacade  efter en vurdering af den konkrete sag.

 

Det kræver en tilladelse at etablere afkast fra mekanisk ventilation/emhætte gennem ydervæg, også når det tilsluttes en eksisterende gennembrydning.

Der skal fremsendes en ansøgning  med præcis angivelse af afkastets placering , ansøgningen skal vedlægges  en ejerfuldmagt.

 

Ansøgningsblanketter og blanketter til fuldmagt kan findes på kommunens hjemmeside, http://www.kk.dk/da/borger

 

Aflever den udfyldte ansøgningsblanket til foreningen for påtegning og med angivelse af den adresse, hvortil den skal returneres.